72048
Książka
W koszyku
W zatorskich miejskich archiwach można znaleźć przepisy z połowy XVIII wieku, niektóre naprawdę wyszukane. „Powybierawszy ozorki karpiom włóż w rynkę, masła dobrego dodaj, cebuli siekanej, pieczonej ociągnij to w maśle, wlej trochę wody i soli, limonią usiekaj drobno, pieprzu iágałki przyważ, a daj na stoł”...Regionalnymi recepturami kulinarnymi podzielono się dzięki uprzejmości: Kół Gospodyń i Gospodarzy Wiejskich Gminy Zator, szefów kuchni, organizacji społecznych orazáprzyjaciół ze słowackiej gminy Terchova.
Status dostępności:
Główna Spytkowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. REGION (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej