72048
Book
In basket
"SMOK POD BESZAMELEM" to książka o jedzeniu w Krakowie. W zaczarowany klimat Krakowa, krakowskiego Kazimierza i podkrakowskiego dworu szlacheckiego wpisane są opowieści 11-tu restauratorów i ich restauracji, spiętych z historią miasta i dawno minionymi wydarzeniami. Jak to się stało, że niezwykli ludzie: filozof, aktor, hutnik, ratownik górski, prawnik i ekonomista, etnograf, itd. aż do jedenastu - porzucili swoje atrakcyjne zawody i zaczęli entuzjastycznie opowiadać o smakach i kuchni? Ich wspomnieniom towarzyszą opowieści pełne rodzinnych smaków, historii ulic i kamienic krakowskich (+ dworu w Głogoczowie pod Krakowem),w końcu czar dawnej świetności krakowskiej gastronomii i jej współczesnego odrodzenia.
Availability:
Główna Spytkowice
There are copies available to loan: sygn. REGION (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia strony 121-123.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again